Vroege Vogels

Wereld Natuur Fonds volgt dwergolifanten met zenders

  •  
20-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_110350.jpg
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft samen met lokale organisaties vijf dwergolifanten in het Maleisische deel van Borneo voorzien van satellietzenders. Het WNF liet zaterdag weten dat het via de zenders belangrijke informatie over het gedrag en het leefgebied van de dwergolifanten hoopt te krijgen.
De zenders zijn bevestigd aan een halsband. Ze versturen enkele keren per dag GPS-coördinatoren naar een satelliet. Daardoor zijn de bewegingen van de met zenders uitgeruste olifanten gedurende achttien maanden (levensduur van de batterij) nauwkeurig te volgen. In een maand tijd zijn vijf vrouwelijke olifanten met een zender uitgerust. Ze leven in vijf verschillende gebieden.
De dwergolifant is een ondersoort van de bedreigde Aziatische olifant. Op Borneo leven nog ongeveer 2000 dwergolifanten. Ze zijn op Borneo alleen te vinden in Sabah, een van de Maleisische delen van het eiland.
Belangrijkste bedreiging voor de dwergolifant is het verdwijnen van zijn leefgebied door illegale houtkap en oprukkende palmolieplantages.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.