Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wêr is Amalia?

  •  
23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Amalia-576x423
In 2013 kreeg deze grutto als één van de eersten een satellietzender omgehangen, in de buurt van het Spaanse dorpje Santa Amalia, vandaar de naam. In eerste instantie dachten de onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen, gezien de afmetingen van de vogel, dat het een vrouwtje betrof, maar later bleek dat het een bovengemiddeld groot mannetje was. Amalia is dus eigenblijk Emilio.
Als laatste van de eerste lichting gezenderde grutto's is het kastje van Amalia nog steeds in de lucht, letterlijk en figuurlijk. Via de website volg.keningfanegreide.nl  is van dag tot dag te volgen waar de vogel (en de andere gezenderde grutto's) uithangt. Rond onze uitzending wordt Amalia terugverwacht in haar favoriete broedgebied: rond de reservaatjes Skrok en Skrins, van Natuurmonumenten. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.