Vroege Vogels

Wende Snijders en Giovanca op het WNF WildLive Festival

  •  
18-03-2009
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
WNF_01.jpg
Het vrijwilligersteam Amsterdam van het Wereld Natuur Fonds (WNF) organiseert op donderdag 2 april het WNF WildLive Festival in de Westerunie / Westerliefde in Amsterdam. Er staan optredens van onder meer Wende Snijders en Giovanca op het programma. Het festival sluit aan op de nieuwste campagne van het WNF voor de mensapen. Kaarten kosten 22,50 euro. De helft van de opbrengst van ieder verkocht kaartje gaat naar WNF-projecten voor de mensapen.
Tijdens het festival staan er optredens op het programma van Wende Snijders, Giovanca, Jazzinvaders, DJ Maestro, DJ Ro Krom en DJ Cellie. Het WildLive festival begint om 19.00 uur en vindt plaats in het kader van de Sta voor aap!-campagne van het WNF. Een entreekaartje kost in de voorverkoop 22,50 euro. Kaarten kunnen worden gekocht via www.wildlive.nl . Aan de deur is de prijs van een kaartje 25,00 euro.
Het WNF heeft voor de campagne tien belangrijke plekken in Afrika en Azië geselecteerd die cruciaal zijn voor de bescherming van mensapen. Elk continent heeft zijn eigen problematiek. In Afrika leven de gorilla, chimpansee en bonobo. Voor hen zijn de grootste bedreigingen jacht en houtkap. In Azië leven de orang-oetans. Hun bossen verdwijnen in rap tempo door de aanleg van oliepalmplantages. Ook worden jonge orang-oetans bij hun moeder weggehaald en als huisdier verkocht. Bedreigingen die eerder groter dan kleiner worden. De afgelopen 50 jaar is het aantal mensapen gehalveerd.
Het Wereld Natuur Fonds heeft ongeveer 2.000 vrijwilligers verspreid over het hele land. De vrijwilligers zetten zich landelijk op allerlei manieren in voor het werk van het WNF. Het Amsterdamse vrijwilligersteam besloot met een muziekfestival aandacht te vragen voor de mensapencampagne.
Bron: WNF

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.