Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wellicht 40 gifschepen voor kust Italië

  •  
17-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Het kabinet-Berlusconi moet donderdag in de Italiaanse Kamer van Afgevaardigden vragen beantwoorden over een veertigtal schepen die de afgelopen dertig jaar voor de kust van Zuid-Italië zijn gezonken. De verdenking bestaat dat de maffia op deze manier giftig en radioactief afval heeft gedumpt.
Dit heeft het Italiaanse persbureau ANSA woensdag gemeld. Er is al eerder zonder succes onderzoek verricht naar schepen die zonder duidelijke reden zonken, toevallig op de diepste punten van de Middellandse Zee rond het zuiden van het Italiaanse schiereiland. De grootste oppositiepartij, de Democratische Partij (PD), rept over een ,,absoluut ernstige situatie'', met gevaar voor de gezondheid van duizenden burgers en voor het dieren- en plantenleven in zee.
In de Italiaanse Senaat wordt geëist dat de antimaffiacommissie in actie komt in deze zaak. De regering heeft al een task force gevormd die de eventuele noodzaak van de schoonmaak van delen van de Middellandse Zee bestudeert.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.