Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Welk dikkopje is dat?

  •  
28-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
groot_dikkopje.jpg
De meeste dagvlinders in Nederland zijn vrij gemakkelijk op naam te brengen, maar er zijn er ook waarvan nogal eens fout gedetermineerde waarnemingen worden ingevoerd. De familie van de dikkopjes is zo’n beruchte groep.
Controles
Om opgenomen te worden in de Nationale Database Flora en Fauna (NDFF) moet een waarneming eerst gevalideerd worden. We willen zeker weten dat de waarnemingen in de NDFF betrouwbaar zijn. Er zijn hiervoor controles die automatisch worden uitgevoerd.
Waarschuwing
Zo wordt gekeken naar de vliegtijd van een vlinder of libel en naar de verspreiding van de soort. Als er uit de buurt nog geen enkele melding is doorgegeven dan krijgen we een waarschuwing. Datzelfde geldt bij heel grote aantallen. Zo nodig wordt navraag gedaan bij de waarnemer.
Bericht uitgegeven door De Vlinderstichting
Lees verder op Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.