Vroege Vogels

Weinig zeevogels zonder plastic

  •    •  
04-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afval_50.jpg
Australische wetenschappers hebben ontdekt dat 90 procent van alle zeevogels op de wereld plastic in hun lichaam heeft, dat is 61 procent meer dan men tot nu toe dacht. De wetenschappers stellen dat vogels afval vaak aanzien voor viseieren.

Vergissing

Een aantal albatrossoorten en pijlstormvogels vergissen zich het meest. Het afvalprobleem is niet het grootst in de gebieden waar het meeste afval wordt geproduceerd, maar juist in gebieden met de grootste verscheidenheid aan vogelsoorten. Denk hierbij aan Australië en Nieuw-Zeeland.
Onderzoek
Europa en Noord-Amerika zijn bezig met het terugdringen van het gebruik van plastic. Aan de populatie van de noordse stormvogel, waaraan veel onderzoek wordt gedaan, is te merken dat dit een stap in de juiste richting is. Toch blijken de stappen die nu ondernomen worden niet genoeg te zijn, want als we zo doorgaan zou in 2050 maar liefst 99 procent van alle zeevogels op de wereld plastic in hun lichaam hebben.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.