NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

'Weinig beweging op klimaattop'

2 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
16451794648_f54e94c55a_b_01.jpg
Er zit nog weinig beweging in de onderhandelingen tijdens de internationale klimaattop in Parijs. Dat meldden Duitse en Amerikaanse onderhandelaars woensdag op de derde dag van de top.
Geld
Vooral de financiën blijken een struikelblok, aldus de Amerikanen. De belangrijkste industrielanden hebben toegezegd bijdragen aan ontwikkelingslanden tot 2020 met 100 miljard dollar (bijna 95 miljard euro) te verhogen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen. Maar voor de tijd daarna vragen landen, zoals de eilandengroepen die door de stijgende zeespiegel worden bedreigd, duidelijk meer geld.
Langzaam
Volgens Duitse onderhandelaars houden de landen “hun kruit droog” en verlopen de onderhandelingen langzaam. Zij hopen op politieke druk om de gesprekken een duwtje te geven. In Parijs praten vertegenwoordigers van bijna tweehonderd landen over het klimaat.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.