Vroege Vogels

'Weg met gasgestookte cv-ketels'

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gasketel wijzers

© Bron: pixabay

het is beter voor het klimaat, voor Groningen en voor de portemonnee als de gasgestookte cv-ketel wordt uitgebannen, vinden CDA en D66.

Plan voor gasketels

De regeringspartijen willen dat minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat een plan maakt om de gasketel ”uit te faseren''. Ze wijzen erop dat ieder jaar 400.000 cv-ketels plaatsmaken voor nieuwe. Dat moeten voortaan moderne, zuinige ketels zijn, vindt Tweede Kamerlid Rob Jetten van D66. Bijvoorbeeld hybride cv-ketels, die vooral op elektriciteit draaien.

‘Minder gas pompen in Groningen’

“Dan heb je een comfortabel warm huis, een fors lagere energierekening, minder CO2-uitstoot en we hoeven minder gas op te pompen in Groningen'', zegt Jetten. Zijn CDA-collega Agnes Mulder vindt het “belangrijk hier nu echt werk van te maken op een betaalbare manier'' en stelt dat "snelheid is geboden''. “Dat zijn we verplicht aan onze inwoners van Groningen.''

Moderne CV-ketels

Een moderne ketel is nu vaak nog prijzig. Maar als meer verkocht worden, daalt de prijs snel, stellen D66 en CDA. Bovendien zouden ze zichzelf terugverdienen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

watzienik
watzienik5 jan. 2018 - 17:11

Met een heffing op dat wat vervuilend is, kan je dat wat minder of niet vervuilend is subsidiëren. In elk geval zinvol in de beginperiode om een vlotte start te maken met omschakeling naar bewezen groene producten en technieken. Kan op voedsel en op apparaten, op fossiele brandstoffen enz.

sanderwillem
sanderwillem14 dec. 2017 - 13:11

D'66 en CDA voelen zich verplicht betaalbare duurzame oplossingen te bieden door woningen snel duurzaam te maken. Een snelle oplossing lijkt mij mogelijk. Sluis bestaande subsidiestromen van niet concurrerende exporterende (agrarische) bedrijven en van belasting ontwijkende bedrijven door naar (particuliere) huiseigenaren om hun woning duurzaam te maken. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.