Vroege Vogels

Weg met de lijmplank!

  •  
15-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
330 keer bekeken
  •  
Lijmplank

Lijmstrips met muizen

© Dierenambulance Midden Nederland

Weg met de lijmplank!

Dierenambulances komen regelmatig dieren tegen die vastzitten op een lijmplank. Meestal gaat het om muizen of ratten, maar ook vleermuizen, vogels en zelfs katten raken nogal eens vastgeplakt aan deze lijmvallen. En dat terwijl ze niet eens gebruikt zouden mogen worden, want ze zijn verboden.

Dierenmishandeling

Terecht, want een dier dat vastgeplakt zit sterft een langzame hongerdood. Van muizen is zelfs bekend dat ze ten einde raad hun pootjes afknagen, om maar te kunnen ontsnappen. Alleen in bijzondere gevallen kan een ontheffing worden gegeven voor de lijmvallen, nadat is aangetoond dat alles is geprobeerd om van de overlast af te komen.

Oproep

Voor ambulancemedewerkers is het een tijdrovende klus om dieren te bevrijden van de plank en de meldingen nemen toe. Dierenbescherming doet dan ook een dringend beroep op iedereen die muizen wil bestrijden om dat op een andere manier te doen. Op de website van de Dierenbescherming is te lezen hoe je dat het beste kan doen.

Een filmpje van hoe de dierenbescherming een duif bevrijdt van een lijmplank: 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

HSuzanna53
HSuzanna5323 mrt. 2020 - 13:10

Er zou zelfs geen "bijzondere ontheffing" mogen worden verleend aan deze gruwelijke methode om overlast tegen te gaan! Straf de verkopers als eerste met hoge boetes! Echt walgelijk dat er verkopers en kopers zijn van deze lijmplanken!

maro
maro17 mrt. 2020 - 22:48

echt vreselijk! begrijp dat je last kunt hebben van muizen, maar dit doe je een dier toch niet aan!!!

annewolf
annewolf16 mrt. 2020 - 15:56

Ik wordt hier kostziek van, zo wreed, vals, zware dierenmishandeling!! Wat mankeert mensen toch??? Hart verloren onderweg? Dat dit verkocht mag worden, zou hèt niet in mijn zaak als ik die zou hebben, willen hebben, laat staan verkopen.....

carinamaria
carinamaria16 mrt. 2020 - 15:52

Walgelijk!

meeney
meeney16 mrt. 2020 - 15:50

Walgelijk, wat een dierenleed. Ik begrijp mensen die dit doen echt niet.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.