Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weerstation Vroege Vogels

  •  
11-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
image6.jpeg
Buiten is het 18 graden, de windkracht is drie en de luchtdruk 1009 hPa. Vanaf zondag heeft Nederland er een weerstation bij. Locatie is de moestuin van Stadzigt in Naarden. Met Menno en Janine als uw lokale weerman en vrouw.  
Met het digitale weerstation doet Vroege Vogels mee met een nieuw project van het KNMI. Op WOW-NL (Weather Observations Website) worden weermetingen uit heel Nederland verzameld. Iedereen met een weerstation kan meedoen. Het gaat met name om metingen als temperatuur, luchtdruk, neerslag en wind. De data verschijnen op een wereldkaart waar alle andere aangesloten weerstations zichtbaar zijn. 
Op deze manier wil het KNMI weerdata verzamelen op plekken, waar tot nu toe geen officiële meetstations staan, zoals achtertuinen of op balkons. 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.