Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weerstand tegen duurzaam

  •  
11-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fossiele_brandstoffen.jpg
In veel buitenlanden ontstaat steeds meer weerstand tegen schone energie. Vooral in Kazachstan wil men nu helemaal afzien van verdere investeringen in duurzaamheid.
 
‘Het is tegenwoordig heel erg trendy om over alternatieve energie te praten. Wij gaan dat pas doen als de kosten er van acceptabel worden.’ Dat zei Timur Kulibayev, president van de Kazenergy Association, het samenwerkingsorgaan van de belangrijkste energiebedrijven. Kazachstan heeft de grootse kolenreserves van de regio, veel olie en gas. Nederland is de grootse buitenlandse investeerder, onder aanvoering van onder andere Shell. Daarnaast hebben de meeste grote Kazakse bedrijven een Nederlandse holding.
Ook in de Verenigde Staten ligt het duurzame energie programma van president Obama zwaar onder republikeins vuur. In Polen wordt driekwart van het budget voor hernieuwbare energie geschrapt en wordt er tegelijkertijd stevig ingezet op schaliegas. De verwachte Zlotymiljoenen moeten er de milieuschade goedmaken.
Lees meer op: duurzaamheidsnieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.