Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weeronline waarschuwt voor hooikoorts door bloeiend gras

  •  
22-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
118 keer bekeken
  •  
engels_raaigras_DirkSlijkhuis

Aartje van Engels raaigras

© Fotograaf DirkSlijkhuis

Gras staat sinds kort in bloei en dat betekent hooikoortsklachten voor mensen met een graspollenallergie. De komende periode blijft het grotendeels droog, waardoor mensen steeds meer overlast kunnen ervaren, zo meldt Weeronline.

Door het zonnige en warme weer van de afgelopen weken is het gras snel gegroeid. In het paasweekend kwamen de eerste soorten tot bloei. De piek van het graspollenseizoen wordt in de tweede helft van mei en juni verwacht.

Berkenpollen

Naast gras kunnen ook andere planten klachten veroorzaken. Berken in bloei veroorzaken momenteel al allergische reacties en kunnen dat nog doen tot en met de eerste week van mei. Daarna is het boompollenseizoen voorbij. Kruiden, zoals zuring en weegbree kunnen komende tijd bij sommige mensen hooikoortsklachten geven. In de tweede helft van juli kan bijvoet voor overlast zorgen.

Volgens Weeronline hebben een paar miljoen Nederlanders komende tijd hooikoortsklachten. De klachten variëren van jeuk, niesbuien of loopneuzen, tot moeheid of een grieperig gevoel.

Bron: ANP

Meer over:

hooikoorts, gras
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.