Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weer walvis aangespoeld in Zeeland

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
150 keer bekeken
  •  
Aangespoelde walvis

© Bron: Zeezoogdierenhulp Kop van Goeree

In Zeeland is opnieuw een dode walvis aangespoeld. Het kadaver van dertien meter is dinsdagavond gevonden in de haven van Deltapark Neeltje Jans. Het is de tweede keer in korte tijd dat er een walvisachtige aanspoelt in Zeeland. Op 1 december werd een potvis gevonden op het strand van Domburg

Gewone vinvis

De nu aangespoelde walvis werd dinsdagmiddag ontdekt in het water van de haven. Met een bootje is hij naar de kant geduwd en vastgelegd zodat hij niet de Oosterschelde in kan drijven. Woensdag zal hij geborgen worden, stelt een woordvoerder van Reddingsteam Zeedieren.
Waarschijnlijk gaat het om een gewone vinvis.  Door de vergaande staat van ontbinding van de walvis is het moeilijk te bepalen wat de doodsoorzaak van het beest is. "Afhankelijk van de soortbepaling en versheid zullen we beslissen of onderzoek naar doodsoorzaak en herkomst nog de moeite waard is", aldus onderzoekster Lonneke IJsseldijk van de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht.
Bron: ANP, Zeezoogdieren.org
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.