Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels

Vroege Vogels

Vanaf 20 maart om 19.55 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Weer natuurbranden door aanhoudende droogte

10 mei 2016
  •  
leestijd 1 minuten
forest-fire-1351558.jpg
De aanhoudende droogte en warmte in ons land leidt tot steeds meer natuurbranden. Maandag waren er zeker vier natuurbranden en ook afgelopen weekeind moest de brandweer meerdere keren uitrukken om vuur in bos, heide of grasgebieden te bestrijden, meldt Brandweer Nederland.
In verschillende gebieden in Nederland is waarschuwingscode rood van kracht als het gaat om het risico op natuurbranden. De kans op het ontstaan van zulke branden is dan extra groot. Het gaat om Zeeland en gebieden in Gelderland en Overijssel. Code oranje (extra alert) geldt in een aantal regio's in Brabant, Limburg, Utrecht, Noord-Holland en Drenthe.
Maandag waren er natuurbranden in het noorden van Limburg en het noorden van Brabant. De brandweer is bijzonder attent omdat branden zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar kunnen ontwikkelen.Bij een grote heidebrand in Hoog Soeren is vrijdag een oppervlakte van ongeveer vijftien voetbalvelden verbrand.
Bron: ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.