Vroege Vogels

Weer geen akkoord onkruidverdelger

  •    •  
06-06-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Glyfosaat
De EU-landen zijn ook maandag niet tot een gemeenschappelijk standpunt gekomen over de omstreden onkruidverdelger glyfosaat. De vergunning voor de pesticide verloopt op 1 juli. De impasse duurt al een tijd.
De Europese Commissie stelde vorige week voor de vergunning tot achttien maanden te verlengen tot er een nieuw advies ligt over de mate van kankerverwekkendheid van de pesticide. Experts van de lidstaten zijn nog altijd verdeeld. Later deze maand volgt een nieuwe stemronde.
Greenpeace vreest dat de Europese Commissie het middel sowieso toe blijft staan. Dat zou schandalig, maar niet ongewoon zijn, stelt de milieuorganisatie.
Glyfosaat zit onder meer in de onkruidverdelger Roundup. Brussel wil wel dat het gebruik in parken, speelplaatsen en tuinen wordt geminimaliseerd, evenals het sproeien op akkers vlak voordat wordt geoogst. Het Europees Parlement wil dat dat ook dergelijk gebruik wordt verboden. De landbouwsector stelt dat zonder glyfosaat de voedselvoorziening in het gedrang komt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.