Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weer brand in duingebied Bergen

  •  
17-09-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
bosbranden.jpg
Voor de tweede keer in drie weken tijd heeft in het duingebied van Bergen (Noord-Holland) een grote brand gewoed. De brand brak woensdagmiddag rond kwart voor vijf uit. De brandweer rukte meteen met groot materieel uit. Omstreeks half tien kon het sein brand meester worden gegeven.
De brand woedde in een gebied van ongeveer 25 hectare ten noorden van de Eeuwigelaan. De brandweer van Bergen en korpsen uit de omgeving bestreed met ongeveer tweehonderd brandweerlieden het vuur. Ongeveer honderd mannen zullen de hele nacht nog nablussen.
Wegens de brand moesten ongeveer tweehonderd omwonenden hun huizen verlaten, maar zij kunnen de nacht weer thuis doorbrengen.
Voor zover bekend zijn geen personen gewond geraakt. De brandweer en de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.
Eind augustus woedde ook een grote bos- en duinbrand in de gemeente Bergen. Toen is 150 hectare natuurgebied bij Schoorl in vlammen opgegaan en werden ongeveer 550 omwonenden geëvacueerd.
Volgens de brandweer was het bestrijden van de brand van woensdag lastig vanwege het bosachtige gebied. Maar de omstandigheden in vergelijking met de brand bij Schoorl waren beter omdat er meer water in de omgeving beschikbaar was en er minder wind stond.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.