Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Weekeinde van de sterren

  •  
19-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
melkweg_02.jpg
Vanaf vrijdag tot en met zondag kunnen sterren- en planetenliefhebbers hun hart ophalen. Voor de 34e keer vinden dan de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats, georganiseerd door de stichting De Koepel in Utrecht. Op informele wijze wil de organisatie belangstellenden kennis laten maken met de wereld van sterren en planeten.
Op ongeveer zeventig plaatsen in Nederland is er de mogelijkheid om met een telescoop het heelal te bewonderen. Zo zijn bij helder weer de ring en de manen van Saturnus en de poolkap op Mars waar te nemen. Ook de maan is tot in detail te bewonderen. ,,Met een telescoop zijn er honderden kraters op de maan waar te nemen'', aldus de organisatie.
Mocht de lucht op deze dagen te bewolkt zijn, waardoor het zicht wordt belemmerd, dan heeft De Koepel een alternatief programma met exposities en lezingen georganiseerd. Het KNMI verwacht een bewolkt weekeinde.
Op sterrenkijkdagen.nl. zijn alle adressen te vinden waar naar de sterren kan worden gekeken.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.