Vroege Vogels

Week van de Energierekening

  •  
13-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
lamp_03.jpg
Van 13 oktober tot en met 19 oktober organiseert Milieu Centraal samen met onder meer de Woonbond en VvE Belang voor het derde jaar de Week van de Energierekening. Het doel is dat huishoudens meer grip krijgen op hun energierekening. De campagne sluit daarmee aan bij de afspraak uit het Energieakkoord om het totale verbruik in Nederland jaarlijks met 1,5% te verminderen.

Acties en activiteiten

Uit de onlangs verschenen Nationale Energieverkenning blijkt dat zonder aanvullende impulsen de besparing uit komt op 1,2 procent per jaar.  Met acties en activiteiten stimuleert de Week van de Energierekening consumenten om extra stappen te zetten om energie te besparen.
Besparen
“Vaak weten mensen niet goed hoe hun energierekening is opgebouwd”, aldus Marlon Mintjes van Milieu Centraal. “De helft van het energie gaat op aan verwarming, een zesde aan warm water en een derde aan elektrische apparaten”. Een gemiddeld huishouden betaalt 1.940 euro per jaar aan energiekosten: 1.040 euro voor 1.600 m3 gas, 780 euro voor 3.500 kWh stroom en 120 euro aan vaste kosten zoals levering. “Het goede nieuws is dat je op het overgrote deel zelf invloed hebt en aanzienlijk kunt besparen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.