Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wedstrijd natuurfilmen voor jongeren

7 jun 2017
  •  
leestijd 1 minuten
ijsvogel_op_de_lens_van_de_camera_58231a55ead27_large

© Fotograaf: djtepas

Het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR) organiseert dit jaar de Nationale Natuur Filmwedstrijd voor jongeren tot 16 jaar. De beste films worden vertoond tijdens de grote finale op het WFFR eind oktober.

Wedstrijd

Alle jongeren tot en met 16 jaar kunnen meedoen aan de wedstrijd. De film mag over een zelf gekozen onderwerp gaan en mag maximaal drie minuten duren. Met maximaal vier personen mag er gewerkt worden aan de film. De gemonteerde films kunnen ingestuurd worden tot en met 29 september.

Jury

Tijdens het Wildlife Film Festival kiest een jury de winnende film. Onder andere filmmaker Ruben Smit is lid van de jury. Hij roept jongeren op om mee te doen: “Ik ben altijd enorm nieuwsgierig hoe de natuur er uitziet, maar vooral hoe dieren en planten samenleven. Daarom ben ik ecoloog geworden. Later besefte ik dat het vertellen van natuurverhalen helemaal mijn ding is. En hoe kun je dat beter dan met beeld? Daarom ben ik eerst natuurfotograaf en later natuurfilmer geworden.”
Hij heeft ook een aantal tips voor jonge natuurfilmmakers:
Op de website van het filmfestival is een informatiepakket aan te vragen en meer informatie te vinden.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.