Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Wecycle rapporteert 134 miljoen kilo e-waste

27 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
vv_newsimg_181541.jpg
Wecycle rapporteert over vorig jaar 133,7 miljoen kilo afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste). Dit is acht kilo per inwoner, het dubbele van de Nederlandse doelstelling. De stichting Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.
De totale gerapporteerde hoeveelheid e-waste is vier procent lager dan in 2012. De economische crisis speelt hierbij een rol: er werden minder apparaten verkocht en minder afgedankt. Met name de inzameling van afgedankte televisies & monitoren daalde fors (min 14 procent).  De inzameling van de andere soorten apparaten daalde gering: koel-/vriesapparaten, kleine elektrische & ICT-apparaten en energiezuinige lampen daalden met zo’n drie procent, groot witgoedapparaten met anderhalf procent.
Wecycle registreert tevens e-waste dat door erkende recyclingbedrijven is verwerkt en niet via het Wecycle-systeem is ingezameld. De geregistreerde hoeveelheid e-waste bedroeg vorig jaar 19 miljoen kilo. Samen met de ingezamelde hoeveelheid van 114,7 miljoen kilo is de totale gerapporteerde hoeveelheid 133,7 miljoen kilo.
Bron: WeCycle

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.