NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Webcams Beleef De Lente aan op Valentijnsdag

28 jan 2016
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding_2016-01-28_om_14.53.47.png
Valentijnsdag 2016, zondag 14 februari, staat ook bij de vogels in het teken van de liefde. De webcams van Beleef de Lente van Vogelbescherming Nederland gaan dan aan. Via de camera’s in de verschillende nesten kan iedereen het broedseizoen live volgen op www.beleefdelente.nl . Dagelijks zijn er clips van de mooiste en meest spannende momenten. Het afgelopen seizoen volgden meer dan 1 miljoen mensen het leven van de broedende vogels op de voet.
Welke vogels te volgen
Het 10e seizoen start dit jaar bijzonder vroeg. De bosuil start namelijk midden in de winter met het paren, broeden en groot brengen van de jongen. Vorig jaar bracht het paartje met succes twee jongen groot. Naast de bosuil zijn dat de kerkuil, slechtvalk, steenuil en ooievaar. Maar ook in de nestkasten van koolmees en spreeuw, tuinvogels die iedereen kent, zijn camera’s opgehangen. 
Voederplek
Een speciale camera brengt dit jaar de tuinvogels in beeld die zich bij de voederplek in de tuin van Vogelbescherming tegoed doen aan vogelzaad en vetbol. Net als elk jaar zijn er nieuwe vogelsoorten voor de camera’s te bewonderen. Welke soorten dat zijn wordt de komende weken via het twitteraccount van Beleef de Lente ( @beleefdelente ) en Vogelbescherming ( @vogelnieuws ) bekend gemaakt.
Hoogtepunten
Op de site staan ook korte filmpjes met hoogtepunten en per vogel en er wordt een weblog bijgehouden door een deskundige. Ook is er een forum waar kijkers met elkaar kunnen praten over de vogels en vragen kunnen stellen aan de deskundigen. Nieuw dit jaar is het blog Lente Vandaag, dat meer algemene informatie over vogels en de lente met de bezoekers deelt, en de Cliptip, waar dagelijks de leukste of meest interessante videoclips worden getoond.
De camera’s blijven in ieder geval aan tot 1 juli. Dit jaar worden de camera’s aangezet in het radioprogramma Vroege Vogels van de Vara. Vroege Vogels is te beluisteren op NPO Radio1, van 7.00 tot 10.00 uur.
Bron: Vogelbescherming

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.