Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Webcam-vos baart jongen

28 mrt 2014
  •  
leestijd 2 minuten
vossies.jpg
De beroemdste vos van Nederland, die te volgen is via webcams op de site volgdevos.nl, heeft jongen. Het eerste vosje werd vrijdagmorgen om een uur of 5 geboren. De geboorte werd live gevolgd door vele vossenvolgers. De moeder lag voor het zicht van camera 1, met de rug naar de lens. Af en toe is er een klein jong te zien. Jonge vosjes zijn donker van kleur. Hoeveel jongen er zijn, is nog niet zeker.
Geen namen
Boswachter Bertin Bergman van Staatsbosbeheer: ‘De moedervos was behoorlijk rond, dus ik ben benieuwd hoeveel jongen er geboren zijn. We wachten het af, en genieten ondertussen van het jonge geluk in de burcht.’ De vosjes krijgen geen naam. Staatsbosbeheer geeft in het wild levende dieren nooit een naam. Het zijn immers geen huisdieren, maar dieren die leven in de vrije natuur.
Publiekslieveling
Staatsbosbeheer heeft een vossenburcht in de Oostvaardersplassen voorzien van webcams. In het gebied leven ongeveer 50 vossen. De dieren leven er in vrijheid en zijn ook overdag in het gebied te zien. De webcams zijn nu een week aan. De vossencam is een absolute publiekslieveling; vorig jaar trok de site bijna 2,5 miljoen bezoeken. Op volgdevos.nl kun je live in en rondom de vossenburcht kijken. Ook staan er eerder gemaakte filmpjes op de site.
Ga naar Big Broeder!
Tekst: Staatsbosbeheer. Bron: Natuurbericht.nl.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.