Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

We zijn het MEGAzat! manifestatie

  •  
24-08-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding_2015-08-24_om_14.00.15.png
Milieudefensie en 'We zijn het MEGAzat' organiseren dit jaar samen de 'We zijn het MEGAzat'-manifestatie. Ze roepen iedereen op om te komen demonstreren tegen de intensieve veehouderij en de gevolgen die de industrie heeft op het klimaat, de wereldvoedselverdeling en de volksgezondheid. Deze vierde ‘We zijn het MEGAzat!’ vindt plaats op zaterdag 29 augustus 2015, op het Malieveld in Den Haag. 
120 miljoen onzichtbare dieren
Nergens houden we meer dieren per hectare landbouwgrond dan in Nederland. Velen van deze 120 miljoen landbouwdieren staan in megastallen. Dieren in een megastal komen nooit buiten, kunnen niet wroeten en zien (vrijwel) geen daglicht. Staarten worden zonder verdoving afgeknipt en hoektanden ingekort. 
Grote problemen
De veehouderij in Nederland zorgt voor een mestoverschot, luchtvervuiling, stank, problemen met de volksgezondheid én megastallen tasten ons landschap aan. Wereldwijd draagt de veehouderij  voor 20 procent bij aan de uitstoot van broeikasgassen. De grootschalige teelt van veevoer legt bovendien een groot beslag op landbouwgrond. Zo is de sojateelt verantwoordelijk voor de kap van regenwoud, uitputting van de bodem, vervuiling door landbouwgif en landroof.
Ben jij het ook MEGA-zat?
Terwijl de gevolgen voor mens, dier en milieu steeds duidelijker worden, wordt de vee-industrie alleen maar groter. Maak jij je ook zorgen over de verindustrialisering van de veehouderij met steeds grotere stallen, meer dierenleed, antibioticaresistente bacteriën en vervuiling van het milieu? Milieudefensie roept op om 29 augustus naar het Malieveld in Den Haag te komen. 
Hoe meer mensen, hoe krachtiger de boodschap. Terwijl de negatieve gevolgen voor mens, boer, dier en klimaat steeds duidelijker worden, wordt de vee-industrie alleen maar groter en groter. Dat vraagt ook om een groot signaal aan de politiek, dus hoe meer mensen hoe beter. 
Lees meer over de manifestatie  
Bron: Milieudefensie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.