Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

We kunnen weer gluren naar de dieren

  •  
14-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeearend_43.jpg
Liefhebbers van het leven van dieren in het wild kunnen binnenkort weer van heel dichtbij getuige zijn van hun dagelijkse beslommeringen. Via de webcams die Staatsbosbeheer op ze heeft gericht kunnen vanaf maart weer een vossenfamilie die in de Oostvaardersplassen leeft, bevers in de Biesbosch en een nest van de zeearend worden gevolgd. Dat liet Staatsbosbeheer vrijdag weten.
Het is niet de eerste keer dat de dieren op het internet te volgen zijn via de camera’s. Miljoenen mensen keken de afgelopen jaren al naar de diertjes. Zo zagen bijvoorbeeld velen in de vossenburcht live een aantal jonge vosjes geboren worden.
Zeearend
De zeearend was in 2007 de allereerste vogel die in Nederland via een webcam was te volgen. In 2006 broedde het eerste paar sinds de middeleeuwen in ons land en in 2007 plaatste Staatsbosbeheer een webcam bij het nest in de Oostvaardersplassen. Inmiddels is de techniek van de webcams enorm verbeterd, stelt Staatsbosbeheer.
In tegenstelling tot eerdere jaren wordt nu het nest van de zeearend in het Roggebotzand vlakbij Dronten gevolgd. De oehoe’s in een steengroeve in de Achterhoek kunnen al een tijdje worden gevolgd; deze webcamera ging al in december aan.
Alle camera's
De dieren en hun leven zijn te volgen op de sites:
  • www.volgdeoehoe.nl
  • www.volgdevos.nl
  • www.volgdebever.nl
  • www.volgdezeearend.nl (Nog niet live. Red.).
Ook op de website van Vroege Vogels kun je dieren volgen via de webcam bij de dassentunnel .
Bron: ANP
Fotograaf: Belterman
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.