Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Brazilië geeft toestemming voor stuwdam

  •  
27-08-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dam.jpg
De Braziliaanse overheid heeft donderdag formeel toestemming gegeven voor de bouw van een grote waterkrachtcentrale in een zijrivier van de Amazone. De bouw van de Belo Montedam in de noordwestelijke deelstaat Pará is volgens president Luiz Inacio Lula da Silva een overwinning voor de energiesector, aldus de BBC.
De dam in de rivier de Xingu is al jaren onderwerp van gesprek in Brazilië. Voor de bouw moeten zeker vijftigduizend mensen verhuizen, voornamelijk inheemse indianen. Het stuwmeer zal ruim 500 vierkante kilometer land blank zetten, waardoor natuurbeschermers zich zorgen maken over het ecosysteem.
Sinds het plan voor de stuwdam in de jaren negentig werd geformuleerd is er al meermalen bezwaar tegen gemaakt. De aanbesteding van het project werd drie keer stilgelegd, totdat de overheid donderdag het verlossende woord gaf aan energiemaatschappij Norte Energia. De bouw moet uiterlijk in september aanvangen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.