Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wat zingt daar? | Nominatie Jan Wolkers Prijs 2020

  •  
02-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
105 keer bekeken
  •  
Dick de Vos
Een van de vijf genomineerden voor de Jan Wolkers Prijs 202 voor het beste natuurboek van het afgelopen jaar is 'Wat zingt daar?', van Dick de Vos. Het is een beknopte gids van de vijftig belangrijkste zangers uit de Nederlandse natuur, met tekeningen van Elwin van der Kolk.
wat zingt daar
In dit boek beschrijft de auteur de vogelgeluiden niet alleen op de klassieke manier, zoals alle andere vogelgidsen dat doen ('tu-tu priuut prut') maar ook met een notenbalkje en soms met zogeheten sonogrammen (een grafische weergave van het geluidsspectrum).

Het boek behandelt de vijftig belangrijkste geluiden uit de Nederlandse natuur. Bovendien is er een 'zangkalender' in het boek opgenomen, waarin De Vos  aangeeft waneer welke vogel in het jaar zingt en ook op welk moment van de dag.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.