Vroege Vogels

Waterverbruik flink aan banden in Queensland

  •  
10-04-2007
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_127892.jpg

© water

De auto wassen, de tuin besproeien en het zwembad bijvullen is taboe in Queensland in het noordoosten van Australië. Wegens de extreme droogte in de deelstaat hebben de autoriteiten drastische maatregelen genomen om het waterverbruik terug te schroeven, meldden Australische media.
In de hoofdstad Brisbane is sinds dinsdag voor het eerst in de geschiedenis Niveau 5 in waterrestricties van kracht, het op een na hoogste niveau. In andere delen van Queensland, met circa 2,4 miljoen inwoners, was de draconische maatregel al ingevoerd.
De bedoeling is om het gemiddelde watergebruik per persoon van 180 liter naar 140 liter per dag terug te brengen. De autoriteiten hebben aangeraden niet langer dan vier minuten per dag onder de douche te staan.
Wie te veel water gebruikt, krijgt een boete. Na twee bekeuringen wordt de watertoevoer afgesloten. Speciale controleurs rijden rond om te zien of iedereen zich aan de maatregelen houdt. Als de maatregel niet voldoende helpt worden de beperkingen opgevoerd tot het hoogste niveau.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.