Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Waterschappen willen energie opwekken

  •  
05-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
afvalwater.jpg
De Waterschappen willen dat energie en grondstoffen in 2030 op grote schaal worden gewonnen uit afvalwater. Daarmee opent het ND. Als het aan de Unie van Waterschappen en de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten ligt, veranderen waterzuiveringsinstallaties op termijn in 'energiefabrieken' en 'grondstoffabrieken'.
Het idee om grondstoffen, energie en schoon water te scheiden is niet nieuw, maar lange tijd bleef het volgens de krant vooral bij experimenten. Die fase is nu voorbij, zegt directeur Pieter de Bekker van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: ,,We gaan in plaats van afval opruimen, de inhoud van het afvalwater gebruiken'',
Voor Utrecht liggen er al concrete plannen, zegt De Bekker. ,,De zuiveringsinstallatie moet worden gerenoveerd en daar worden straks energie en grondstoffen gewonnen.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.