Vroege Vogels

Waterdieren tellen

  •  
11-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
alpenwatersalamander

© alpenwatersalamander - Fotograaf Roelof2911

Na de tuinvogeltelling, de vlindertelling en de bijentelling kunnen we vanaf deze week ook op zoek naar alle dieren in sloot en plas. De Nationale Waterdiertjestelling is van start gegaan. Iedereen kan meedoen en met schepnetje in de aanslag op zoek gaan naar waterschorpioenen, libellenlarven, rugzwemmers en andere dieren. De telling is een initiatief van onder meer de Unie van Waterschappen en de Wageningen Universiteit. Het doel is om met de resultaten een nog beter beeld te krijgen van de waterkwaliteit in Nederland. Want, de biodiversiteit is een belangrijke graadmeter voor de kwaliteit.

Waterleven Naardermeer

Na de zomer worden de eerste resultaten van de telling van 2018 gepubliceerd. Zondag gaat Vroege Vogels samen met een van de initiatiefnemers, aquatisch ecoloog Matthijs Begheyn, op zoek naar het waterleven in het Naardermeer. Het natuurgebied staat bekend als een van de meest schone wateren van ons land. Vooral de laatste tientallen jaren is de waterkwaliteit spectaculair verbeterd, waardoor in het Naardermeer weer bijzondere waterplanten als spits fonteinkruid, groot nimfkruid en verschillende soorten kranswieren groeien.
De Nationale Waterdiertjestelling is een project van onder meer Globe Nederland, de Wageningen Universiteit, het NIOO en de Unie van Waterschappen.
Tel zelf ook mee! Meer informatie over de telling vind je op deze website .
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.