Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wat wordt de Nationale Vogel van Nederland?

  •  
28-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
nationalevogel_03.jpg
Vroege Vogels organiseert samen met Vogelbescherming Nederland de  Verkiezing van de Nationale Vogel . Dat is zojuist bekendgemaakt in Vroege Vogels op NPO radio1. Nederland wordt opgeroepen (om) te stemmen op een longlist van 28 vogels. Iedereen kan 3 vogels kiezen, aan de hand waarvan in de zomer een shortlist wordt samengesteld. 
De Britten kozen onlangs voor de roodborst, in de VS koesteren ze uiteraard de Amerikaanse zeearend en de Fransen zien hun nationale gevoel weerspiegeld in de haan. Vroege Vogels en Vogelbescherming Nederland vinden dat ook de inwoners van Nederland recht hebben op een nationale vogel. 
Staatssecretaris Dijksma reageert enthousiast: ‘Ik vind de verkiezing een prachtig initiatief. Vogels maken een belangrijk deel uit van de Nederlandse biodiversiteit, dus die verdienen ook speciale aandacht. Ons land heeft heel veel verschillende vogels. Het wordt voor de mensen nog een lastige keuze!’.
Door het afwisselende landschap fungeert Nederland voor veel vogelsoorten als thuishaven en daarbij is ons land een belangrijke schakel in vogeltrekroutes. Vogels zijn voor iedereen zichtbaar en belangrijk in onze directe leefomgeving maar desondanks heeft Nederland geen  Nationale Vogel .
Vroege Vogels vindt dat daar verandering in moet komen door Nederland te vragen: Welke vogel representeert onze identiteit, met welke vogel voelen wij ons als land het meest verbonden, kortom: welke vogel dragen wij in ons hart?
Heel Nederland kan meedoen met de Verkiezing van de Nationale Vogel:
  • Stem nu op jouw Nationale Vogel!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.