Vroege Vogels

Wat vangt de kat?

  •  
03-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
145 keer bekeken
  •  
rosse_woel_8de2fc4a85_01.jpg
Miljoenen muizen vallen per jaar ten prooi aan katten. Niet leuk voor de muizen, maar biologen zijn er blij mee: zo krijgen ze een goed beeld van de muizenverspreiding in Nederland. 
Wat vangt de kat?

Katten vangen muizen/zoogdieren en dat kan ons helpen om de verspreiding van deze soorten in kaart te brengen. Vroege Vogels en Waarneming.nl starten nu het project : ' Wat vangt de kat? '.

We roepen iedereen op om de vangsten die jouw kat aan huis brengt, te melden. Vul een apart formulier in voor elke soort die je kat ving. Je kan meerdere foto’s toevoegen per muis. Zorg voor een foto van de zijkant van de muis van kop tot en met staart.

Doe mee en laad hier je foto op!
kat_25.jpg
Vervolgens zullen muizenexperts de ingezonden foto's determineren. Bioloog René Janssen is een van die experts. In zijn tuin in het Limburgse Stein bestudeert hij ook muizen, met behulp van diervriendelijke muizenvallen. Vroege Vogels gaat bij hem op bezoek. 

De foto van de rosse woelmuis is van Daniel Martens. Veel meer foto's van hem vind je in onze Foto Galerij.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.