Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wat kiest de vos: gans of poep?

  •  
02-09-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5023 keer bekeken
  •  

Verlekkerd staart de vos naar de voorbij zwemmende ganzen, maar die zijn totaal niet onder de indruk. De vos lijkt eieren voor zijn geld te kiezen en neemt dan maar een hapje van de hoop mest die een grote grazer heeft achtergelaten. Ton Visser filmde de vos in de Egmondse duinen.

Wat eet de vos?

Een vos is een omnivoor met een gevarieerd dieet, waaronder kleine zoogdieren zoals muizen en konijnen, vogels, insecten, vis, vruchten en plantaardig materiaal. Het dieet van de vos past zich aan de beschikbaarheid van voedsel in hun omgeving.

Vossen eten ook aas en ook soms uitwerpselen. Dit gedrag is echter niet al te gebruikelijk en kan voorkomen in situaties waarin voedsel schaars is of als je er net niet bij kan. In de uitwerpselen zitten nog altijd wel wat voedingsstoffen die een vos kan gebruiken om zijn honger te stillen. 

Meer over:

vos, gans, poep
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.