Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wat is er mis met de oester

  •  
09-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
fe39a6134c.jpg

© Fotograaf: carpie

Veel Japanse oesters in de Oosterschelde zijn ziek of gaan dood, maar de oorzaak is niet duidelijk. Volgens Stichting Anemoon zijn er veel te veel en dat gaat op den duur mis. Volgens kennisinstituut Imares hoort dit bij de oesterkweek en komt er vanzelf een nieuw evenwicht.
oester_scherm_bengeltje
Oesters als zonnescherm - fotograaf bengeltje
Ondanks de mooie nazomer verkeren de oesters in de Oosterschelde en ook op vele andere plaatsen op de West-Europese kust in zwaar weer. Met de opening van het oesterseizoen op 7 september vroegen de oestervissers zich publiek en met grote zorgen af hoe het de oestercultures in Zeeland zal vergaan.
Virussen, predatoren, parasieten en bacteriën zorgen voor grootschalige sterfte onder de oesterpopulaties. Wat is er aan de hand? Hoe heeft het zo ver kunnen komen? En wat zijn hiervan de mogelijke gevolgen voor onze mariene natuur?
oester_fiets_Stevenhagen
Oesterfiets - fotograaf Stevenhagen
Lees meer op  Natuurbericht.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.