Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wasberen verwacht in Limburg

  •  
24-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wasbeer_hansb01.jpg

© Fotograaf: hansb01

Duitse wasberen trekken in de komende jaren massaal de grens over naar Limburg. Dat zegt bioloog en roofdierenspecialist Jaap Mulder donderdag in de Limburgse kranten na de vangst van een wilde wasbeer in Siebengewald door het waterschap Peel en Maasvallei. "Dit dier maakt deel uit van de voorhoede, de verkenners. Het gaat om jonge, zwervende dieren die een eigen plek zoeken om zich te vestigen", aldus Mulder.
Definitieve vestiging
Al eerder werden wasberen gespot in Limburg, maar dat waren achteraf gezien waarschijnlijk ontsnapte dieren."We zullen gewoon moeten accepteren dat de wasbeer zich hier definitief zal vestigen. Ik verwacht dat het met een negatieve invloed op de fauna mee zal vallen. Ook met het overbrengen van ziektes zal het zo’n vaart niet lopen."
Bron: ANP

Meer over:

wasbeer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.