NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Warmste 22 december ooit

22 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
zon_MaJaTa.jpg

© Fotograaf: MaJaTa

Opnieuw is een warmterecord gebroken: dinsdag is het de warmste 22 december ooit in Nederland gemeten. Weerbureau Weerplaza meldt dat het rond 09.30 uur in Berkhout (Noord-Holland) 13,8 graden was. Het vorige record kwam uit 1991 en stond op 13,5 graden. Deze temperatuur werd toen gemeten in Eindhoven en Arcen (Limburg).
Meer records verbroken
Eerder deze maand werden ook al twee warmterecords verbroken op 17 en 19 december. In november werden zelfs vijf dagrecords verbroken. Weerplaza verwacht op tweede kerstdag ook een record. Op deze dag is tot nu toe 12,1 graden de hoogst gemeten temperatuur. Nu wordt het op 26 december naar verwachting 12 à 13 graden.
IJssculpturen en schaatsbanen smelten weg
Het is een lastige tijd voor beheerders de buitenschaatsbanen en de makers van ijssculpturen. Door temperaturen die voor de tijd van het jaar ver boven het gemiddelde liggen, is het lastig om de winterse taferelen koud te houden. Een reden voor buitenschaatsbaan Flevonice in Biddinghuizen om dinsdag de poorten te sluiten. De ijssculpturen die worden tentoongesteld tijdens het COOL Event in Scheveningen druppelen ook langzaam weg. De tentoonstelling gaat zaterdag een dag eerder dicht dan gepland.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.