Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Warme deken voor Groningen is bijna af

20 feb 2017
  •  
leestijd 1 minuten
aardbeving_03.jpg
De warme deken waarmee bewoners, kunstenares Agnes Bakker en Milieudefensie het kleinste huisje van Groningen gaan inpakken, is bijna af. Agnes Bakker heeft voor meer dan 200 vierkante meter aan breiwerkjes bij elkaar. Al die werkjes moeten nu nog in elkaar worden gezet.
Met het inpakken van het huisje in Rottum op 3 maart, laat Milieudefensie zien dat we onze huizen beter moeten isoleren, zodat we geen gas meer nodig hebben uit Groningen. De gaswinning zorgt voor aardbevingen en haalt het leven van veel Groningers overhoop. Agnes Bakker begon afgelopen jaar samen met Milieudefensie de actie 'Breien voor Groningen '.

Veilig huis

"Iedereen heeft recht op een veilig huis, ook Groningers', zegt Jorien de Lege, campagneleider Energie van Milieudefensie. 'Daarom moeten met z'n allen snel aan de slag om ons gasverbruik terug te brengen. Voor Groningen en het klimaat."

Helpen

De lapjes worden in elkaar gezet in een kerk in Paterswolde. Agnes krijgt al hulp van vrijwilligers, maar kan nog wel meer hulp gebruiken om de honderden breiwerkjes aan elkaar te zetten. Mensen die Agnes willen komen helpen zijn van harte welkom. Zij kunnen zich per email aanmelden: info@breienmetagnes.nl .
Bron: Milieudefensie

Meer over:

breien

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar