Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wandelen helpt tegen dementie

  •  
22-09-2004
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Ook minder inspannende fysieke activiteiten, zoals wandelen, helpen tegen dementie. Dat blijkt uit twee Amerikaanse onderzoeken, waarvan de resultaten gepubliceerd zijn in de Journal of the American Medical Association.

Uit een onderzoek onder meer dan 2000 mannen van 71 jaar en ouder bleek dat degenen die het minst wandelden (minder dan vierhonderd meter per dag) bijna tweemaal zoveel kans hadden op dementie dan degenen die het meest wandelden (meer dan 3,2 kilometer per dag). Uit eerder onderzoek was al bekend dat er een verband is tussen dementie en fysieke activiteit, maar het was nog niet bekend of dat verband ook bestaat met minder intensieve fysieke activiteit.

De onderzoekers van de medische faculteit van de Universiteit van Virginia onder leiding van dr. Robert Abbott zeggen dat zij dit verband hebben gelegd. Waarom er verband is tussen de twee zaken, weten zij niet, zei Abbott tegen de Britse omroep BBC. (ANP)
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.