Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Walvisvlees via Rotterdam terug naar IJsland

  •  
11-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Vinvis_blauwe_02.jpg
Transportbedrijf Samskip heeft beloofd de zes containers met walvisvlees die in Hamburg staan terug te sturen naar de afzender in IJsland. Dat blijkt uit een statement dat branchegenoot Evergreen later vandaag publiceert na een actie van Greenpeace in de Duitse haven.
Contract beëindigd
Evergreen zegt een transportopdracht te hebben gekregen van Samskip voor het vervoeren van ‘bevroren vis’ naar Japan. Pas later kwam de transporteur er achter dat het walvisvlees betrof. ‘We hebben het contract beëindigd. Wij regelen transport naar Rotterdam en Samskip heeft bevestigd dat de lading daarna teruggaat naar IJsland’, verklaart Evergreen.
Aan tafel
‘We zijn uiteraard erg blij met dit verantwoordelijke besluit van Evergreen’, reageert Pavel Klinckhamers van Greenpeace. ‘Wij stellen het heel erg op prijs als Samskip nu zelf ook openheid van zaken geeft over de transporten van walvisvlees en met ons aan tafel gaat om afspraken voor de toekomst te maken.’
Onvoldoende
Twee weken geleden hebben de Nederlandse overheid en het Rotterdamse havenbedrijf opgeroepen geen walvisvlees meer door te voeren. De Duitse overheid deed dat gisteren. Zoals nu blijkt is dat volstrekt onvoldoende. ‘Eén partij terug naar IJsland is een kleine overwinning, maar we rusten niet voordat we zeker weten dat deze transporten naar Japan geen kans meer hebben in Europa. ’
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.