Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Walvissen gestrand in Nieuw-Zeeland

  •  
27-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
grienden.jpg
Opnieuw is er een grote groep walvissen gestrand. Dit keer aan de kust van het Nieuw-Zeelandse eiland Chatham, 700 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Wellington. Radio New Zeeland heeft vrijdag gemeld dat het om honderd griendwalvissen gaat.
Een bewoner van het eiland alarmeerde donderdagavond de dierenbescherming. De medewerkers arriveerden echter te laat op het strand. Bijna alle dieren lagen op het droge en kwamen om. Acht nog levende walvissen bleken te ernstig verzwakt om nog vervoerd te worden en werden afgemaakt.
De laatste maanden zijn er ruim vierhonderd walvissen aangespoeld op stranden in het nabijgelegen Australië. Wetenschappers zijn er nog niet achter waardoor er zo veel walvissen stranden. Onderzoekers vermoeden dat het te maken heeft met sonargeluiden die het natuurlijke 'navigatiesysteem' van de zeezoogdieren verstoren. Hierdoor raken de walvissen gedesoriënteerd en zwemmen ze te vroeg naar de oppervlakte, waardoor zij ziek worden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.