Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Walvisactivist Bethune Japan uitgezet

  •  
09-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bultrug_01.jpg
De Nieuw-Zeelandse walvisactivist Peter Bethune is vrijdag Japan uitgezet. Een rechtbank in Tokio veroordeelde hem twee dagen geleden tot een voorwaardelijke celstraf van twee jaar wegens het belemmeren van de Japanse walvisvaart in de Zuidelijke IJszee.
De 45-jarige Bethune is lid geweest van de actiegroep Sea Shepherd Conservation Society. Hij werd op het vliegtuig naar Nieuw-Zeeland gezet.
De rechter achtte hem woensdag schuldig aan onder meer vernieling van eigendom, bezit van een mes en het verwonden van een persoon. Bethune bekende vier van de vijf aanklachten.
Bethune klom in februari bij een Japanse walvisvaarder aan boord om de kapitein te arresteren die in januari een actieschip van Sea Shepherd had geramd. De Japanners namen Bethune mee naar Japan waar hij werd gearresteerd.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.