Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Walrus zwerft nog steeds in Waddenzee

12 okt 2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
walrus-ge2abfda0a_1920

Walrus

© Pixabay

De walrus die op 20 september voor het eerst gezien werd op Schiermonnikoog, zwemt nog steeds rond in de Waddenzee. Het dier ligt nu op een kade op Terschelling. Het dier trekt veel bekijks. Omdat de walrus rust moet hebben, heeft de politie de omgeving afgezet met lint.

Noordpoolgebied

Het was in september voor het eerst in 23 jaar dat een walrus opdook in Nederlandse wateren. Walrussen horen thuis in het noordpoolgebied, maar kunnen in hun eentje verre tochten afleggen. Meestal vinden ze uiteindelijk ook weer de weg naar huis, aldus het Zeehondencentrum in Pieterburen.

De vrouwelijke walrus is ook gezien in Denemarken en Duitsland. Het dier lag eerder op de oever van een pier bij Harlingen. De walrus is te herkennen omdat ze verwondingen heeft aan de voorpoten, maar die zijn aan het genezen volgens dierenartsen. Het Zeehondencentrum denkt dat het dier op Terschelling weer aan het uitrusten is en later, net als in Harlingen, weer in de zee duikt.

Bron: ANP

Meer over:

walrus

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar