Vroege Vogels

Wallaby gezien in Winterswijk

  •  
06-05-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wallabie

© Wallabie, fotograaf; Into-The-Wild

De politie in Winterswijk is op zoek naar de eigenaar van een wallaby die daar op straat rond hupt. De kleine kangoeroe werd zaterdagochtend voor het laatst gezien in de Achterhoekse plaats.
Een wallaby is het kleine broertje van de kangoeroe en al jaren overleven meerdere ontsnapte exemplaren in de Nederlandse natuur. Er komen sporadisch meldingen binnen van wallabies in het wild, echter hebben veel mensen ze nog nooit gezien.
Lees meer in het weetje: Wilde wallaby’s in Nederland
Op social media plaatste de politie een bericht met de oproep. Daarbij was een foto toegevoegd waarop te zien is dat de wallaby ergens in een tuin staat.
“De politie kreeg zaterdagochtend meerdere meldingen van mensen die het dier in het centrum hebben gezien. Daarop werd een zoektocht ingezet, maar het beestje wist telkens te ontsnappen aan zijn achtervolgers”, aldus een woordvoerster van de politie.
Bij de zoektocht krijgt de politie assistentie van de Dierenambulance. Daarnaast hebben ook diverse andere mensen die kennis hebben van deze diersoort hun hulp aangeboden. De politie heeft nog geen idee waar de wallaby uit Winterswijk vandaan komt. “In de buurt zit wel een camping waar deze dieren gehouden worden. Maar zij zeggen geen kangoeroe te missen. Dus dat blijft nog onduidelijk."
Bron: ANP

Meer over:

wallaby
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.