Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker worden met Artisdirecteur

  •  
16-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Haig_SAM_7698.jpg
Hoe worden de ara's, olifanten, giraffen, gibbons, pinguins en gieren wakker? De directeur van de Amsterdamse dierentuin woont traditioneel in Artis. Vanuit zijn dienstwoning loopt Haig Balian zo naar de dieren. Hij is één van de weinigen die het ontwaken dagelijks, ver voor openingstijd meemaakt. Deze zondag gaat Vroege Vogels met hem mee het stille Artis in.
Unieke baan
Na een loopbaan in de filmindustrie is Balian sinds 2003 de baas van Artis. Twaalf jaar lijkt al een lange tijd, maar dat kan je relativeren door te kijken de hoeveelste directeur hij is. Sinds de oprichting in 1838 is de huidige directeur pas de zevende in de rij.
Dierentuinen ter discussie
En de onvermijdelijke vraag: wat wil je met een dierentuin anno 2015? heel veel dieren in kooien achter dikke tralies, dat is toch niet meer van deze tijd.
Op de foto: Haig Balian op het Lemureneiland - hij interviewt een rode vari, een halfaap afkomstig van Madagaskar.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.