Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier trots: einde castratie biggen in zicht

  •  
23-10-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
big_18.jpg
Wakker Dier is er best trots op. Twee jaar geleden begon de groepering een campagne tegen het zonder verdoving castreren van biggen. Inmiddels staan bedrijven zo'n beetje te dringen om te laten zien dat ze liever ook af willen van de ingreep.
,,We hebben ervoor gezorgd dat het castratieleed algemeen bekend werd en spraken supermarkten erop aan dat ze vlees van onverdoofd gecastreerde biggetjes verkochten. Zo hoopten we dat ze onderling de concurrentiestrijd zouden aangaan, met als inzet de biggenballen. En in die opzet zijn we geslaagd'', concludeert de dierenwelzijnsorganisatie woensdag.
Supermarkten verkopen vanaf 2009 geen producten meer van varkens die onverdoofd zijn gecastreerd. Varkensbedrijven gaan de varkens verdoofd castreren zolang ze niet op een andere manier kunnen garanderen dat het vlees niet gaat stinken als het in de pan gaat. ,,Aldi, Lidl, Coop, La Place, Keurslagers en Super de Boer zijn de eerste die helemaal stoppen met de ingreep'', aldus Wakker Dier.
Bron ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.