Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier trakteert Dieren (GLD) op een vegetarische dierendagdiner

  •  
04-10-2005
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vv_newsimg_130680.jpg
Stichting Wakker Dier, landelijk bekend van haar akties om het welzijn van dieren in de veehouderij te verbeteren, is vandaag, dierendag, een landelijke campagne gestart om de consumptie van plantaardige voeding te stimuleren. Vandaag zal de Gelderse plaats Dieren daarom voor een dag worden omgedoopt tot Wakker Dieren. De plaatsnaamborden van de gemeente Dieren zijn om 07.00 uur gewijzigd in Wakker Dieren. De hele bevolking is wakker geworden met een uitnodiging van Wakker Dier aan zijn deurknop. De inwoners worden uitgenodigd om deel te nemen aan een vegetarische feestmaaltijd op het Calunaplein in Dieren. Tussen 15.00 uur en 19.00 uur zal Wakker Dier duizenden porties uitdelen aan de bevolking van Wakker Dieren!
Dierendag wordt dit jaar voor de 75e keer gevierd in Nederland en heeft zich in die periode vooral ontwikkeld in de richting van 'iets aardigs doen voor je huisdier'. Daar is op zichzelf natuurlijk niets mis mee, maar Wakker Dier vraagt aandacht voor het feit dat het grootschalig dierenleed op het bord van de consument ligt. 'In de Nederlandse intensieve veehouderij lijden 500 miljoen dieren om na een kort en ellendig leven geslacht te worden voor de 'lekkere trek'. 500 miljoen dieren, dat is ruim 120 dieren voor elke driekamerflat. Dat geeft ook aan hoe grootschalig en geconcentreerd onze veehouderij is geworden en we kennen allemaal de grote problemen die daaruit voortvloeien' zegt Marianne Thieme, directeur van Stichting Wakker Dier. Juist nu er zoveel plantaardige producten ontwikkeld zijn die het vlees snel kunnen doen vergeten, zou het goed zijn wanneer meer mensen daar kennis mee maken. Daarom wil Wakker Dier zich inzetten voor de promotie van plantaardige produkten om consumenten ertoe te bewegen om lekkerder ‚n gezonder te gaan eten en de dieren een beter leven te bezorgen. 'Als we allemaal een hapje helpen kan Nederland een stuk diervriendelijker ‚n plantaardiger worden', aldus Thieme.
Op het Calunaplein zullen vanaf 15:00u gratis broodjes falafel van Maoz worden uitgedeeld. Verder zullen vegetarische hotdogs vanuit de Wakker Dier hotdogstand en vegetarische Chinese hapjes van het Rotterdamse vegetarische specialiteitenrestaurant 'd'Oude Plek' aan het publiek worden aangeboden. De pers is van harte uitgenodigd om een vegetarisch hapje te komen proeven en verslag te doen van de eerste plantaardige dierendagviering uit de Nederlands geschiedenis.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.