Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier stookt diervriendelijke barbecue

  •  
22-06-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Stichting Wakker Dier legt dinsdag de zwangere varkens van de biologische boerderij 't Schuttershof in het Gelderse Well in de watten met een vegetarische barbecue. Op het menu staan reuzenspiesen van geroosterde maïskolven, gepofte aardappel, appels en maïscakejes. De diervriendelijke barbecue vormt de aftrap voor een nieuwe campagne van de stichting die Nederlanders ertoe moet aanzetten na te denken over wat zij deze zomer op het barbecuerooster leggen.
Op de website van Wakker Dier staan tips over hoe mensen zo diervriendelijk mogelijk kunnen barbecueën, liet de stichting dinsdag weten. Tijdens mooie zomerdagen en vooral ook tijdens het WK voetbal stoken veel Nederlanders de barbecue weer op. Volgens Wakker Dier belanden jaarlijks zo'n 5 miljoen dieren op het bakrooster. De pakketten
waarmee de supermarkten veelal stunten, zitten volgens de stichting vol industrievlees.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.