Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier en Ter Horst: Je hebt acties en acties

  •  
15-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) is woensdag op bezoek geweest bij Wakker Dier. De dierenrechtenorganisatie praatte Ter Horst bij over manieren om op een verantwoorde manier actie te voeren. Bij Wakker Dier kijkt een advocaat vooraf of een actie rechtmatig is en als de organisatie informatie krijgt over een voorgenomen misdrijf, wordt de politie ingelicht.
Wakker Dier zet zich in tegen dierenleed en is onder meer bekend van acties als het reclamespotje 'Kip het meest mishandelde stukje vlees', een parodie op een reclamefilmpje voor kippenvlees. Met haar bezoek aan het kantoor van Wakker Dier in Amsterdam gaf Ter Horst aan dat zij onderscheid maakt tussen verschillende manieren van actievoeren, zoals de Wakker Dier-manier en extreme vormen, waarbij mensen worden geïntimideerd of bedreigd, brand wordt gesticht of vernielingen worden aangericht. Ze zei erg enthousiast te zijn over de manier waarop Wakker Dier verantwoord actievoert en dat heeft omgezet in een plan.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.