Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wakker Dier blij met AH-actie om foie gras

  •  
17-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
58 keer bekeken
  •  
gans_01.jpg
Albert Heijn verkocht net als veel andere winkels en horecagelegenheden al geen foie gras meer, maar desondanks troffen medewerkers van Wakker Dier de ganzenleverpaté nog in een enkel filiaal aan. Na overleg met de dierenwelzijnsorganisatie heeft AH deze winkeleigenaren opdracht gegeven de foie gras te verwijderen, meldt Wakker Dier woensdag.
Tevreden
De organisatie is verbaasd dat de paté toch nog in het schap kon belanden, maar is tevreden over de snelle reactie. Voor de productie van foie gras krijgen ganzen driemaal daags via een trechter grote hoeveelheden voer om hun lever zo groot mogelijk te laten worden. In Nederland is de aanpak verboden en laten veel winkels en horeca de foie gras links liggen. Ook koningin Beatrix serveert bij staatsbezoeken geen foie gras meer, aldus Wakker Dier.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.