Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wageningen is ‘vegastad’ 2012_05_10_2012

  •  
05-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
20121004_Veg_Noor.jpg
Wie vegetarisch wil dineren, kan dat het beste in Wageningen doen. De gemeente is uitgeroepen tot de meest vegetariërsvriendelijke stad van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van de Vegetariërsbond. Vegetariërs en vleesminderaars hebben hier in de horeca de grootste keuze.
Gastvrij voor vegetariërs
In het onderzoek is gekeken in hoeverre vegetariërs en vleesminderaars uit restaurants kunnen kiezen als ze uit eten gaan. Hierbij is gekeken naar het inwoneraantal van de stad en het aanbod aan vegetarische restaurants, restaurants met het keurmerk ‘Gastvrij voor Vegetariers’ en restaurants die meedoen aan De Vegetarische Restaurantweek. Lelystad staat op een verrassende tweede plaats. Groningen volgt als derde.
 
De Vegetarische Restaurantweek
Deze week doen er ruim 150 restaurants door het hele land mee aan De Vegetarische Restaurantweek, waaronder 12 restaurants met een Michelin-ster. De organisatie wil met de week een spannender en gevarieerder vegetarisch aanbod in restaurants stimuleren.
 
De Vegetarische Restaurantweek is een initiatief van de Vegetariërsbond, Vara’s Vroege Vogels, Dinnersite en Variatie op de Kaart.
De week wordt onder anderen gesteund door: Antoinette Hertsenberg, Maarten Tjallingii, Paul McCartney, 100% Isis, Nicolette Kluiver, Jort Kelder, Sara Kroos en Pierre Wind.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.