Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Wageningen vindt schimmel die aan seks denkt

  •  
14-02-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
morielje.jpg
Onderzoekers van Wageningen Universiteit hebben paddenstoeltjes aangetroffen in kweekbuizen waarin de morielje-schimmel wordt bewaard. Ze waren verbaasd.
Paddenstoelen gelden als de voortplantingsorganen van schimmels. Op de paddenstoelen ontstaan de sporen, 'zaden' waaruit nieuwe stukjes schimmel kunnen groeien. Het is voor de onderzoekers nog een raadsel waarom de morielje nu plotseling aan seks denkt. Te meer, omdat de kweekbuis in een speciale koude kamer opgeslagen was.
Volgens een woordvoerder van Plant Research International waren de paddenstoeltjes anderhalve centimeter groot. De kweekbuizen worden niet meer dan eens in de paar maanden gecontroleerd. Morieljes zijn bijzondere eetbare paddenstoelen. Ze worden in de natuur verzameld. De gedroogde paddenstoelen zijn in delicatessewinkels en in sommige supermarkten te koop.
Bron: ANP 

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.